Посочиха причината, заради която не може да бъде разпитан Васил Божков.Докато

...
Посочиха причината, заради която не може да бъде разпитан Васил Божков.Докато
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обясни защо не може да бъде разпитан Васил Божков

Посочиха повода, заради която не може да бъде разпитан Васил Божков.

Докато не получи постановлението си за привличане като обвинен, бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв метод. Това обясниха от спецпрокуратурата пред Нова телевизия.

Оттам подсетиха, че документът с обвиняването се предава персонално против автограф. И защото Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме контракт за правна помощ, всичко зависи от положителната воля на локалните управляващи, написа Novini.bg.

Съдията, който трябваше да утвърди протоколите за претърсвания в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, си направи отказ

„ Дори откакто му се предяви това обвиняване,  далеч не значи, че автоматизирано, в свободен формат, можем да изпълним телефонна връзка или видеовръзка с това обвинено лице. Или с което и да е друго обвинено лице. Това е процедура ”, обяснява ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„ Това е първият миг, в който лицето научава защо тъкмо е упрекнато. Наказателно-процесуалният кодекс не разрешава сред предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвинен и разпита на обвинен, да се правят други дейности с присъединяване на обвиненото лице ”, заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР